Aktivitet

Babyaktiviteter

Disse aktivitetskort kan inspirere jer til, hvordan I sætter fokus på samværsstunder og relationer med børn i alderen 8 måneder til 1,5 år. Kortene tager udgangspunkt i de yngste børns følelsesmæssige og sociale udvikling.

Tegninger af babyer i forskellige aktiviteter
© FOA og Kolding Kommune

Babyaktiviteter tager udgangspunkt i vigtigheden af, at voksne i relationen med barnet tilbyder nærvær og tilgængelighed. Det lille barn har fra naturens side en interesse for at lære sig selv at kende i et nærværende samspil med voksne.

Materialets aktivitetskort er udarbejdet som inspiration til, hvordan I i hverdagen kan fokusere på betydningsfulde relationer med de yngste børn.

 

Aktivitetskort

Aktiviteterne er inddelt i seks kategorier med udgangspunkt i, hvad der er betydningsfuldt for det lille barn og dets følelsesmæssige og sociale udvikling:

  1. Nysgerrighed
  2. Gode relationer
  3. Tryghed
  4. Bevægelsesglæde
  5. Fortællelyst
  6. Madglæde

I forbindelse med hver aktivitet kan I læse om formålet med og baggrunden for aktiviteten. Kortene kan bruges enten alene med få børn eller i sammenhænge, hvor flere voksne og børn indgår.

Babyaktiviteter er udarbejdet af Kolding Kommune og FOA, 2016. Materialet indeholder en kasse med 36 aktivitetskort, som frit kan printes her fra siden eller købes hos FOA.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.