Ordblindhed

Her får du viden og inspiration til arbejdet med at skabe gode læringsmiljøer for elever med ordblindhed. 

Ordblindhed er en specifik læsevanskelighed, som betyder, at ordblinde elever har svært ved at lære at læse ved at koble bogstaver til lyd og lyd til bogstaver. Her får du viden om ordblindhed, og hvordan ordblindhed kan påvirke ordblinde elevers skolegang. Du får også inspiration til, hvordan du kan være med til at skabe et godt læringsmiljø - også for elever for elever med ordblindhed. 

Ordblindhed.dk

Ordblindhed.dk henvender sig til mennesker med ordblindhed og deres familier, men også til fagfolk og virksomheder. Her finder du blandt andet information om lovgivning, støttemuligheder, ordblindeundervisning og rådgivningstilbud for mennesker med ordblindhed.

Læs mere på ordblindhed.dk

ORD22_ordblindhed_flere områder

Ord22

Forskning og viden om ordblindhed og andre læsevanskeligheder i tekst og levende billeder

GODS – Guide til ordblindevenlig didaktik i skolen

Gennem video og artikler giver GODS – Guide til ordblindevenlig didaktik i skolen – inspiration til ordblindevenlig didaktik og samarbejde

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.