Ordblindhed

Elever med ordblindhed skal blive så dygtige som de kan 

Ordblindhed er en specifik læsevanskelighed, som betyder, at ordblinde elever har svært ved at lære at læse ved at koble bogstaver til lyd og lyd til bogstaver. Her får du viden om ordblindhed, og hvordan ordblindhed kan påvirke ordblinde elevers skolegang. Du får også inspiration til, hvordan du kan være med til at skabe et godt læringsmiljø for ordblinde elever. 

Ordblindhed.dk

Ordblindhed.dk henvender sig til mennesker med ordblindhed og deres familier, men også til fagfolk og virksomheder. Her finder du blandt andet information om lovgivning, støttemuligheder, ordblindeundervisning og rådgivningstilbud for mennesker med ordblindhed.

Læs mere på ordblindhed.dk

Rundt om ordblindhed

Få indsigt i identifikation af elever med ordblindhed, hvordan skolen og hjemmet skaber et godt læringsmiljø for eksempel med læse-skriveteknologi og hvordan man sikrer en god overgang til en ungdomsuddannelse.

GODS – Guide til ordblindevenlig didaktik i skolen

Gennem video og artikler giver GODS – Guide til ordblindevenlig didaktik i skolen – inspiration til ordblindevenlig didaktik og samarbejde

Siden er opdateret 29. marts 2021 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.