Eksempel fra praksis

Børn og leg

I denne film kan I opleve børn i vild tumleleg, på legepladsen og i andre legesituationer. I ser også, hvordan pædagogisk personale arbejder i forhold til børns leg.

© Københavns Professionshøjskole

Filmens varighed: 10,35 min.

 

”Man leger, fordi man skal være venner.” For børn hænger leg og venskaber tæt sammen. Det er gennem deltagelse i legekulturen, at barnet opbygger og afprøver relationer.

Humor og opfindsomhed er gode legekompetencer, ligesom det er afgørende for barnet at kunne aflæse og afstemme adfærd i forhold til en igangværende leg.

I filmen fortæller forsker Søren Smidt om legens store betydning for børns sociale relationer og om den rolle, som det pædagogiske personale kan spille, så alle børn får mulighed for at være med.

Bag om filmen

Filmen 'Børn og leg' (2017) er en del af Visuel pædagogisk grundbog af Søren Smidt og Svend Rossen, Københavns Professionshøjskole. Alle film kan ses på emu Dagtilbud.

Dagtilbud - Visuel pædagogisk grundbog

Visuel pædagogisk grundbog

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.