Nyhedsbrev
Søg
Om eksamen, undervisningsbeskrivelser og prøvematerialer, bedømmelse, SRP, årskarakterer, emu, efteruddannelse i Athen, lydligt latin - og undersøgelsesorienteret undervisning.
Nyhedsbrev omhandlende statistik for dimmitender, FIP-kurser, samt nødundervisning.
Eleverne har nu mulighed for at skrive SRP med latin C som fag. Derfor kan det være hensigtsmæssigt, hvis latinlæreren træner eleverne i fagets skriftlige dimension.
Om sommerens eksaminer, undervisningsbeskrivelse, årskarakterer og AP
Om virtuel undervisning, fyraftensmøder om SRP og skriftlige eksamen og opgaver
Dialog og læring får nye betingelser med online undervisning. Få en række tips og overvejelser til planlægning af virtuelle aktiviteter i de klassiske fag.
Sommerferien står for døren, hvilket for de fleste betyder spændende oplevelser med venner og familie samt bedre tid til at slappe af og lade batterierne op. Inspirerende læse- og lyttestof hører også med til en god sommerferie – emu-redaktionen kommer derfor her med et par tips til din sommerferie.
Elever, der har brug for ekstra støtte til at gennemføre deres ungdomsuddannelse kan få specialpædagogisk støtte (SPS).
Lær græsk- og latinelever at tænke ud af boksen ved at bruge to enkle arbejdsprocesser, der understøtter innovativ tænkning om kendte emner: de Bono´s plus-minus-interesting og alternatives-possibilities-choices, også kendt som PMI og APC.
Eleverne skal have indsigt i de klassiske fags sproglige metode. Men hvordan får man den sproglige metode i spil?
Brug et samtaleskema og lad eleverne interviewe hinanden på latin. Elever på begynderniveau i latin kan sagtens selv producere sætninger. På denne måde lærer de dels hinanden bedre at kende, dels træner de en række almindelige latinske ord og vendinger.
Fagkonsulenterne har samlet inspiration og vejledning til undervisere om eksamen, prøveforberedelse og undervisning i forbindelse med den delvise genåbning.
Her har fagkonsulenterne samlet inspiration og vejledning til undervisere om eksamen, prøveforberedelse og undervisning i forbindelse med den delvise genåbning
Her finder du forslag til digitale ressourcer og inspiration til planlægning af undervisning.
Selvom alle elever er sendt hjem, er det regeringens mål, at eleverne skal have så meget undervisning som muligt i den periode, hvor de ikke skal møde fysisk op på deres uddannelsesinstitution. På emu.dk er der samlet en række gode råd til, hvordan lærere og ledere griber denne uvante undervisningssituation an.
Ny Viden Om-udgivelse til både grundskolen, gymnasiet og EUD præsenterer et overblik over, hvordan skolens ledelse og det pædagogiske personale kan arbejde målrettet med at mindske forstyrrelser fra digitale teknologier i skoledagen.
Videooplæg om Den Videnskabelige Basismodel og fagligt samspil ved Esben Nedenskov Petersen og Jens Ditlev Hansen. Materialet er udarbejdet i forbindelse med FIP 2018.
Digitale enheder giver nye muligheder for at undervisningsdifferentiere og tilrettelægge en varieret og motiverende undervisning. Med digitale enheder følger dog også en risiko for, at teknologierne udgør en distraktion – at der opstår digital støj.
Indhold fra FIP-kurset i græsk og latin i december 2019. Kurset havde særligt fokus på, hvordan græsk og latin kan bidrage til at udvikle elevernes innovative kompetencer og deres studie- og karriereperspektiv.
Styrelsen for It og Læring lancerer et nyt og forbedret Unilogin den 18. februar 2020.
Brug et samtaleskema og lad eleverne interviewe hinanden på latin. Elever på begynderniveau i latin kan sagtens selv producere sætninger. På denne måde lærer de dels hinanden bedre at kende, dels træner de en række almindelige latinske ord og vendinger. Aktiviteten er til latindelen i almen sprogforståelse eller latin i 1.g eller 2.g, og den varer 1-2 moduler à 45 minutter.
Konflikter skal forebygges, håndteres og efterbehandles. På emu.dk kan du finde nye materialer til grundskoler og ungdomsuddannelser, der understøtter arbejdet med at sikre et godt undervisningsmiljø for alle elever.
Ny Viden Om-udgivelse til både grundskolen og gymnasiet samler og formidler forskningsbaseret viden om klasseledelse.
Denne Viden Om-udgivelse samler og formidler forskningsbaseret viden om klasseledelse. Klasseledelse er betegnelsen for alle de handlinger, en lærer løbende foretager sig i sine bestræbelser på at udvikle eleverne både fagligt og socialt.
Gymnasielyd er emus nye podcast-serie, hvor du kan lytte til de udviklingsdiskussioner, der foregår blandt forskere, ledelser og lærere i den danske gymnasieskole.
Nedenfor finder du inspiration til forløb, temaer, forfattere og tilhørende tekster samt skriftlige øvelser.
Gymnasielyd er en podcast-serie, hvor du kan lytte til de udviklingsdiskussioner, der foregår blandt forskere, ledelser og lærere i den danske gymnasieskole.
Klassikerforeningen er faglig forening for lærere i gymnasieskolen, der underviser i latin, græsk og oldtidskundskab.
Vodcasts og andet materiale til understøttelse af arbejdet med forskellige digitale kompetencer og digital dannelse.
Dette forløb er tænkt som det andet forløb med originaltekst efter den indledende begynderfase med tilrettelagt tekst fx i forlængelse af forløbet med Catul og Ovid.
Dette forløb er tænkt som det første forløb med originaltekst efter den indledende begynderfase med tilrettelagt tekst.
Modtag emus nyhedsbrev og følg med på sociale medier