Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten - August 2020

I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om den skriftlige sygeprøve, FIP og fagdidaktik.

Jeg håber, at I alle har haft en god sommer. Jeg fik selv besøgt forskellige hjørner af Danmark sammen med familien (Als, Møn og Thy), der er jo rent faktisk mange dejlige steder i vores lille andedam.

Det nye skoleår starter nu igen, og jeg håber, at I er klar til at tage imod alle de nye 1.g-elever og selvfølgelig 2.g og 3.g. Vi er desværre stadig underlagt corona-forbehold og det giver en række didaktiske udfordringer. Vi skal desuden være klar til plan b i mange sammenhænge. Dette nyhedsbrev indeholder en del datoer som bør tages med et vist forhold. Med vanlig opfindsomhed og fleksibilitet skal vi nok klare det!

 

Skriftlig sygeeksamen den 11. august

Den 11. august var der skriftlig sygeeksamen. Opgavens tema er BoConcepts internationalisering, og den vil meget snart være at finde på materialeplatformen både i en dansk og i en engelsk version. Hensigten med dette tema er bl.a. at vise bredden i de temaer som kan komme i den nye eksamensopgave.

I dette skoleår vil der udover august-opgaven også komme en centralt stillet opgave i  december og så naturligvis prøven i maj. Der vil ikke blive lavet flere opgaver af den gamle type. Det vil være oplagt allerede nu at aftale i faggruppen, hvilken opgave der skal anvendes til en terminsprøve.

Som jeg også skrev lige før sommerferien, har den nye skriftlige prøve i maj givet mange erfaringer, som vi skal arbejde videre med i dette skoleår. Det vil jeg tage fat på meget snart, så vi får mulighed for at lære af hinanden til gavn for eleverne.

Det kan desuden endnu engang anbefales at læse lærerens hæfte og se vodcasten om den nye skriftlige prøve. Det er især relevant, hvis man er ny underviser, eller hvis det er første gang med et hold som kan komme til den skriftlige prøve. Links til begge dele findes nederst i nyhedsbrevet.

 

Nye vejledninger

Vejledningerne til bl.a. afsætning blev opdateret lige før sommerferien. Der er tale om meget få justeringer. I kan finde de seneste versioner her.

 

Erhvervscase

 

FIP 2020/2021

I det kommende skoleår bliver FIP afholdt på følgende dage:

  • 21. oktober: Innovation, Nyborg Gymnasium (afholdes i efteråret pga. aflysning i foråret)
  • 28. oktober: Erhvervscase, ZBC Slagelse (bl.a. med oplæg fra Bobles)
  • 9. december: ØG, Tietgen Business
  • 3. marts: Afsætning, Nyborg Gymnasium
  • 18. marts: Markedskommunikation, Campus Vejle

Temaet for det kommende års FIP-kurser bliver "mundtlighed og skriftlighed i fagene". Det kommer til at indgå på forskellige måder i programmerne. Som hidtil foregår tilmelding på GL-e's hjemmeside.

 

At være lærer i "fag" (fagdidaktik, efteråret 2020)

LIF-kurserne (tidligere fagdidaktiske kurser) afholdes i efteråret på følgende tidspunkter:

  • 28/9-30/9: Innovation, Hotel Fredericia, underviser: Morten Bülow
  • 4/11-6/11: Afsætning, Hotel Fredericia, undervisere: Sascha Christensen og Rikke Kirkegaard Thøgersen
  • 2/12-4/12: Markedskommunikation, Vejle Center Hotel, underviser: May-Britt Bystrup

Tilmelding og yderligere informationer findes på denne side.

 

Besked fra DRØF

Jeg har modtaget følgende besked fra bestyrelsen i den faglige forening DRØF:

Derudover vil jeg gøre opmærksom på, at vi formentlig er en 2-3 stykker der træder ud af bestyrelsen i år og derfor er vi på kig efter nogle der kunne tænke sig at deltage i bestyrelsesarbejdet i DRØF. Det er en virkelig spændende post, hvor man får lov at arbejde med andre engagerede bestyrelsesmedlemmer og får en god indsigt i, hvad der rører sig i vores uddannelsesverden. Det giver samtidig en god kontakt til og samarbejde med relevante myndigheder i uddannelsessektoren, såsom fagkonsulenter, ministeriet og andre faglige foreninger. Håber dette kan have interesse for nogle af jer og i så fald hører jeg meget gerne fra jer.

Vi har også i DRØF talt om, at vi godt kunne erfaringsudveksle (medlemmerne) om vores erfaringer med den virtuelle undervisning i Coronatiden. Så dette kunne vi måske alle opfordre til.

Jeg håber også, at nogle af jer vil finde det interessant. Det er et vigtigt stykke arbejde!

 

Henvisninger og inspiration

Jeg håber, at I alle får en god start på skoleåret, og at eleverne kommer godt fra start på trods af, at nogle af dem må starte noget senere.

 

De bedste solskinshilsner.

Mikkel Brunvold

mikkel.krag.brunvold@stukuvm.dk

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.