Fødevarebevidsthed

En øget bevidsthed om fødevarer kan åbne for at træffe begrundede valg af mad.

Kvalitet, forbrug, sundhed og bæredygtighed er nogle af de faktorer, der kan påvirke vores valg i forhold til den mad, vi spiser. For at klæde eleverne på til at træffe valg om mad, må undervisningen eksempelvis give indblik i råvarer og miljø. Der skal også være fokus på forståelse af varedeklarationer, mærkninger og reklamer.

Læs mere om kompetenceområdet fødevarebevidsthed i Faghæftet for madkundskab
Faghæftet indeholder Fælles Mål samt fagets læseplan og undervisningsvejledning.

Få idéer til at øge bevidstheden om fødevarer hos eleverne her.

Forløb og aktiviteter

Fotograf: Katrine Catalan
Fotograf: Katrine Catalan
Fotograf: Katrine Catalan
gsk - fysik kemi - påvisning af ioner
Fotograf: Katrine Catalan

Siden er opdateret 26. februar 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.