Artikel

Materialer fra Dansk Flygtningehjælp

Inspiration til pædagogisk praksis med materialer fra Dansk Flygtningehjælp.

Alle børn har individuelle behov, udfordringer og ressourcer. Uanset hvordan den aktuelle situation påvirker de ukrainske børn, som er fordrevne fra Ukraine, og deres familier, så har det stor betydning for deres aktuelle trivsel, hvordan I modtager dem hos jer, og hvilke muligheder for aktiviteter, leg, rutiner, fællesskaber og tryghed I tilbyder dem.

 

STROF-modellen

Nyankomne børn vil forventeligt have behov for at opleve genkendelighed i de nye rammer, og her kan nedenstående publikationer fra Dansk Flygtningehjælp måske være til inspiration.

Her introduceres STROF-modellens opmærksomhedspunkter (struktur, tale & tid, ritualer, organiseret leg og forældresamarbejde).

I hæftet finder du desuden introduktion til, hvad det kan betyde for børn at måtte flygte fra deres hjem, og dels konkrete råd til, hvordan I kan arbejde i en pædagogisk praksis med at imødekomme deres behov og bygge på deres ressourcer.

 

Hent materialerne her

Hæfte: Flygtningebørn i daginstitutioner (PDF)

Hæfte: Flygtningebørn i dagplejen (PDF)

Plakat: Hvordan kan du hjælpe flygtningebørn i praksis? (PDF)

 

 

 

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.