Aktivitet
Madkemi
Præsentation af måder at arbejde innovatiovt i et tema om madkemi.
Eleverne undersøger pH i de forskellige ingredienser der bruges til grundopskriften på blåbærmarengs. Herunder to typer af æggehvide.
Eleverne tester farven af blåbær ved forskellige pH-værdier og bager blåbærmarengs.
Udarbejdet til kemi B HTX, 1. år.
Hvilke slags sødestoffer findes og hvordan inddeler vi dem?
Kan sødestofferne bruges i Bubbles?
Disse tre spørgsmål besvares i denne aktivitet, der både handler om at undersøge sødestoffer i produkter derhjemme (eller på en figur i vejledningen) og om at afprøve fremstilling af Bubbles med et selvvalgt sødemiddel.
Øvelsesvejledninger til eksperimentelle forsøg i kemi i de tre gymnasiale niveauer.
Eleverne skal undersøge æg på flere måder og til sidst beskrive, hvordan man kan pochere et æg på bedst mulig måde.
Teoretiske opgaver der kan supplere den praktiske Guf Fremstilling.
Første opgave er til Kemi-C, resten er til Kemi-B.
Vejledningen lægger sig op af det vi ”normalt” undersøger på Kemi-C i blandbarhed/opløselighed, nu er det bare anvendt på noget vi kender fra dagligdagen.
Dvs. vi undersøger Mayonnaisens bestanddele (olie, eddike, vand og salt) for deres polaritet. Derefter laver vi mayonnaisen, og afprøver hvor meget vi kan gøre den til et Light Produkt ved at erstatte olien med Kvark (Skyr eller lign.).
Øvelsesvejledninger til eksperimentelle forsøg i kemi i de tre gymnasiale niveauer.
Eleverne skal undersøge forskellige typer af sukker på flere måder, inden de skal fremstille lækre flødekarameller
Øvelsesvejledning til et eksperimentelt forsøg i kemi.
Eleverne skal undersøge, om der er madvarer, der kan afhjælpe den brændende smag af chili og wasabi. Til sidst skal eleven skrive en lille vejledning med gode råd om problemet.
Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.