Artikel

SE. Om de digitale kompetencer

Videoerne her omhandler digitale kompetencer, faglig anvendelse af teknologier; pædagogiske formater i undervisningen – samt digitale kompetencer i hhv.  geografi og idræt - og engelsk og matematik.

© DiDak

Digitale kompetenceområder

“Digitale kompetencer kan dække over en lang række af meget forskellige kompetencer – fra nogle meget specifikke tekniske færdigheder til kritisk og refleksiv håndtering af internettet som en vidensressource.” Sådan indleder forskningsleder og lektor Christian Dalsgaard denne video om digitale kompetencer.

© DiDak

Faglig anvendelse af digitale teknologier

“Vi kan se, at lærere arbejder med digitale teknologier i spændingsfeltet mellem deres kernefaglighed, didaktik og en digital faglighed,”fortæller Christian Dalsgaard og peger på, at de tre perspektiver rummer meget forskellige anvendelser af digitale teknologier i undervisningen. 

© DiDak

Pædagogiske formater for digitale kompetencer i undervisningen

Denne video præsenterer en tilgang til, hvordan man kan indarbejde digitale kompetencer i undervisningsforløb. Arbejdet med pædagogiske formater kan være en måde at begynde arbejdet med digitale kompetencer på organisatorisk plan. Det kan samtidig være en effektiv måde at vidensdele og forankre kompetencerne i skolens pædagogiske arbejde.

© DiDak

Digitale kompetencer i geografi og idræt

De to DiDaK-undervisere, Jesper Raunholt Christensen og Jakob Moesby Andersen, udfolder, hvordan de har arbejdet med digitale kompetencer i henholdsvis geografi og idræt, samt hvor digitale værktøjer og internettet skubber til mulighederne i faget.

© DiDak

Digitale kompetencer i engelsk og matematik

De to DiDaK-undervisere, Mikkel Kryel og Klaus Friesdal, udfolder, hvordan de har arbejdet med digitale kompetencer i henholdsvis engelsk og matematik, samt hvor digitale værktøjer og internettet skubber til mulighederne i faget.

Siden er opdateret 24. marts 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.