Nyhed

Anbefalinger om skærmbrug

Anbefalinger til gymnasier, erhvervsuddannelser og FGU skal hjælpe skolerne med at håndtere udfordringer med skærme i undervisningen.

På mange skoler diskuterer man, om mobiltelefoner skal indsamles i undervisningen, og om brugen af computere fylder for meget i undervisningen.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet udgiver derfor en række anbefalinger, der skal hjælpe skolerne til at udarbejde deres egne tiltag på området.

Anbefalingerne er baseret på et forsigtighedsprincip, da de langsigtede konsekvenser ved anvendelsen af skærme for børn og unges sundhed og trivsel ikke er tilstrækkeligt veldokumenterede.

 

Om anbefalingerne

Anbefalingerne er udgivet i tre publikationer til henholdsvis gymnasier, erhvervsuddannelser, og Forberedende Grunduddannelse (FGU),

Der udsendes anbefalinger til grundskolen og fritidstilbud i starten af 2024.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.