Redskab

Video: Sprog og teknologi

Dette forløb introducerer eleverne til forskellige gratis sprogteknologier, og inviterer dem til at gå på opdagelse i dem.

Forløbet består af en videointroduktion til sprog og teknologi og en række aktiviteter, og er henvendt til faget Almen Sprogforståelse. Hver aktivitet varer cirka 40 minutter.

Formålet med forløbet er at gøre eleverne nysgerrige på og kritiske over for, hvordan de bruger sproglige og teknologiske kompetencer hver dag. Forløbet får eleverne til at tænke over de muligheder og begrænsninger computermedieret kommunikation tilbyder. Når vi snakker sprog og teknologi, så skelner vi som regel mellem to slags teknologi. Den slags teknologi der hjælper mennesker med at kommunikere med hinanden, og så den slags teknologi som mennesker skal kommunikere med. Fokus er i aktiviteterne på begge slags teknologier.

© Børne- og Undervisningsministeriet
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.