Redskab
Ledelsesværktøjer
Følgende er eksempler på konkrete styringsværktøjer, procedurer m.m., der kan understøtte planlægningen og ledelse af denne fase.
Formålet er at hjælpe eleven med de udfordringer, eleven møder i denne fase. Det er værktøjer, der er afprøvet på en række forskellige skoler.
Værktøj 1:
5 elementer til et godt teamsamarbejde om undervisningen på erhvervsuddannelser
Denne rapport fra eva.dk beskriver, hvordan lærerteams bedst kan arbejde sammen om undervisningen og elevernes læring - til inspiration for lærere og ledere på erhvervsuddannelserne.
Værktøj 2:
Elevens møde med og opfattelse jeres skole/uddannelse
Se videoen og læs artiklen Attraktive uddannelsesmiljøer – set med de unges øjne med Noemi Katznelson, professor, centerleder og forskningsleder, Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet, på emu.dk.
Beskriv elevens møde med jer.
Undersøg, om jeres skole/uddannelse både er et ”cool sted”, man kan prale af, og et ”warm place”, hvor det er rart at komme.
Dernæst punktanalyse på papir. Undersøg elevens opfattelse af jeres skole gennem disse spørgsmål
Værktøj 3:
Forslagskatalog og udviklingsredskab
Forslagskatalog
Find dette forslagskatalog på uvm.dk, der indeholder eksempler på god praksis baseret på undersøgelse om god praksis for undervisningsmiljøer på erhvervsuddannelser.
Forslagskataloget er udviklet af Epinion/SPU for Børne- og Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. December 2020.
Udviklingsredskab
Find dette udviklingsredskab på emu.dk, der kan være med til at forbedre opstarten.
Værktøj 4:
Tjekliste til inspirationsprocedure for SPS
Stadig flere elever på erhvervsuddannelserne har gavn af SPS. På denne side på spsu.dk kan du som SPS-ansvarlig læse om de trin, du skal igennem, når du ansøger om støtte, bestiller hjælpemidler, udleverer hjælpemidler og søger om refusion.
Værktøj 5:
SPS-afklaring til blinde og svagtseende
På denne side på spsu.dk kan I finde en beskrivelse af proceduren for, hvordan blinde og svagsynede elever kan få bevilget hjælp til afklaring af behovet for hjælpemidler og anden støtte hos Instituttet for Blinde og Svagsynede (IBOS).
Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.