Artikel

En tryg opstart

Her kan du læse et TEMA hæfte fra Danmarks Evalueringsinstitut, som giver inspiration og gode råd til, hvordan I tager imod børn, der starter i dagtilbud eller dagpleje. 

Når et barn starter i vuggestue eller dagpleje er alt nyt og spændende, men kan også virke skræmmende og overvældende for barnet - og faktisk også for forældrene.

 

Materialets indhold

Dette EVA TEMA har fokus på, hvordan opstarten kan blive en tid, der er så tryg og god som muligt for alle børn og forældre samt for det pædagogiske personale og den øvrige børnegruppe på stuen. EVA har bedt to forskere, en dagplejeleder, en pædagogisk leder samt en række forældre og deres egen seniorkonsulent komme med deres bud på de pædagogiske overvejelser, ledere og pædagogisk personale med fordel kan gøre sig både før, under og efter opstarten.

I dette EVA TEMA finder du følgende kapitler:

  • En tryg og feksibel opstart kræver en fælles faglig indsats
  • 5 gode råd til en tryg opstart
  • Forældre: Klar kommunikation gjorde os trygge

 

Find materialet

Find materialet på eva.dk

 

Kreditering

Materialet er udgivet af Danmarks Evalueringsinstitut i 2021.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.