Artikel

Politiker for en dag

8. og 9. klasses elever kan blive politiker for en dag i et interaktivt læringsspil på Christiansborg. Den 2. maj blev der åbnet for for, at man kan booke nye spil til skoleåret 22/23.

Med virtuelle virkemidler og i autentiske rammer giver læringsspillet Politiker for en dag eleverne et indblik i folketingspolitikernes lovgivningsarbejde. I spillet er det eleverne selv, der har hovedrollerne, når der skal træffes svære politiske beslutninger med afgørende indflydelse på det danske samfund.

 

Dialog, kompromis og argumentation

Spillets virtuelle univers er bygget op om folketingspolitikernes hverdag og de processer, et lovforslag skal igennem, for at en ny lov kan blive vedtaget i Danmark.

Spillet begynder med, at eleverne bliver præsenteret for to lovforslag ‒ et om klima og et om genterapi. Undervejs i spillet møder eleverne problemstillinger, der skal løses gennem dialog, argumentation, samarbejde og kompromissøgning. De oplever intense politiske beslutningsprocesser, som giver dem indsigt i, hvordan en lov bliver til, og de udfordres på deres egne holdninger til de politiske emner, inden spillet afsluttes med den afgørende afstemning ved 3. behandling i Folketingssalen.

 

Autentiske rammer

Politiker for en dag foregår i 280 kvm specielt indrettede lokaler i kælderen på Christiansborg. Lokalerne gengiver Folketingets særlige atmosfære og udgør den fysiske ramme for spillet. Inden spillet kommer eleverne på en omvisning i Folketinget, hvor de blandt andet ser Folketingssalen. En af Folketingets formidlere står for undervisningen, mens klassens lærer bidrager til at skabe en god dag for eleverne. 

 

Praktisk information og tilmelding

Politiker for en dag spilles alle hverdage, og 12-30 elever kan deltage i spillet. Det er gratis at deltage, og alle besøg skal bestilles i forvejen. Der er udviklet undervisningsmateriale, der kan anvendes før og efter besøget.

Du kan læse mere og bestille et besøg på Folketingets hjemmeside

Siden er opdateret 15. august 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.