Nyhed

Naturvidenskabens ABC er nu klar

Naturvidenskabens ABC fortæller historien om store naturvidenskabelige erkendelser, der kan bruges som inspiration for undervisningen. ABC´en er netop færdiggjort af en ekspertgruppe af skarpe naturvidenskabelige hjerner og kunne være et godt bud på inspirerende læsning i sommerferien. 

Naturvidenskabens ABC er udviklet som inspiration til lærerne i grundskolen og på ungdomsuddannelserne og ambitionen er, at eleverne får en solid faglig ballast, en oplevelse af sammenhæng i naturfagsundervisningen og ikke mindst viden, der kan bidrage med løsninger på samfundsmæssige problemstillinger.

ABC’en findes både i en kort pixi-version og en samlet version. Læs mere under de forskellige uddannelsesområder her:

Baggrund

Naturvidenskabens ABC er et led i den nationale naturvidenskabsstrategi. Flere børn og unge skal interessere sig for naturfag i folkeskolen og vælge naturvidenskabelige gymnasiefag og erhvervsfaglige STEM-uddannelser, og at flere børn og unge skal være meget dygtige i naturvidenskabelige fag og erhvervsfaglige STEM-uddannelser.

Børn og unges motivation og interesse for naturfag kan bl.a. øges ved, at de møder ”store fortællinger om naturvidenskab”, får kendskab til videnskabsfolk og bliver klogere på, hvordan naturvidenskabelige opfindelser har betydning for vores samfund. Naturvidenskabens ABC bidrager til netop dette.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.