Mad og sundhed

Det er ikke nok at have et overordnet kendskab til forskellen på sundt og usundt.

Det kræver ofte et dybere kendskab til råvarer, madlavning, ernæring og hygiejne at træffe valg i forhold til sundhed. Undervisningen skal give mulighed for at træffe begrundede valg ved eksempelvis at fokusere på energibehov og kostanbefalinger. Desuden skal der arbejdes med viden om blandt andet hygiejne både i forhold til madlavning og opbevaring.

Læs mere om kompetenceområdet mad og sundhed i Faghæftet for madkundskab
Faghæftet indeholder Fælles Mål samt fagets læseplan og undervisningsvejledning.

Læs mere om og få ideer til arbejdet med mad og sundhed her.

Forløb

Siden er opdateret 25. september 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Rettigheder

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.