Nyhed

Befrielsen – en podcastserie

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse udsender Børne- og Undervisningsministeriet podcastserien ’Befrielsen’ til brug i undervisningen. Befrielsen omhandler tiden før, under og efter Danmarks befrielse i 1945. 

I podcastserien gennemgår vi tre temaer fra krigen: Modstand, Flugt og Det nye samfund.

Modstand

Hør, hvordan den danske modstandsbevægelse udøvede sabotage mod den tyske besættelsesmagt og blev hyldet vidt og bredt for deres gerninger. Alt imens de måtte se deres politiske indflydelse forsvinde som dug for solen efter krigens afslutning.

Flugt

Hør historien om de danske jøders flugt til Sverige – et lyspunkt midt i krigens rædsler – der dog fik kæmpestore konsekvenser i tiden, der fulgte. Og hør samtidig historien om de mange tyske flygtninge, kvinder, børn og ældre, der i krigens sidste tid flygtede ind over Danmarks grænser. 

Det nye samfund

Og hør, hvilken forfatning det danske samfund var i på den anden side af fem års besættelse. Det var et samfund, der blandt andet krævede genindførelse af dødsstraf. Hvordan kunne det nå dertil?

Lyt til podcastserien.

Nyt tema: 75-året for befrielsen

Fra maj 2020 markeres 75-året for befrielsen over hele Danmark. Som et led i dette lancerer Børne- og Undervisningsministeriet en ny temaside på emu.dk med artikler, podcast, undervisningsforløb og andre materialer til brug for lærere, der ønsker at arbejde med emnet i det kommende skoleår. 

Det nye tema henvender sig både til landets grundskoler og gymnasiale uddannelser.

Materialerne er primært rettet mod historie, dansk og samfundsfag, men er også oplagt til tværfaglige forløb.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.