Artikel

Pædagogens rolle under måltidet

Sæt fokus på jeres rolle og pædagogiske arbejde under måltidet med to nye materialer

 

Her finder du:

  • Et power point-modul om pædagogens rolle under måltidet. Hent præsentationen ovenfor. 
  • Et webinar om pædagogens rolle under måltidet. Se webinaret.

 

Modul og webinar om pædagogens rolle under måltidet

Målgruppe
Materialerne henvender sig til dig, der er daglig leder, fagligt fyrtårn, pædagogisk personale, madprofessionel i dagtilbud eller pædagogisk konsulent

Indhold
Modulet er et power point-oplæg. Med modulet kommer I omkring forskellige temaer i det pædagogiske arbejde: Måltidets sociale fællesskab, børns smagskompetencer og madmod, at inddrage børn i madlavning og forberedelse, børns madmod samt madpakker.

Hvert tema indeholder viden, et dilemma og en diskussion af dilemmaet samt en afslutning i plenum. Hvert tema indeholder også en aktivitet, I kan arbejde med i praksis.

I webinaret kan I se oplæg og høre cases fra praksis. Webinaret har fokus på temaerne måltidets sociale fællesskab og børns smagskompetencer og madmod.

Sådan kan I bruge materialerne
I kan bruge modulet og/eller webinaret som oplæg til at sætte fokus på og videreudvikle det pædagogiske arbejde i dagtilbud med mad, måltider og børns maddannelse.

Modulet er fleksibelt, og I kan bruge det fx på en pædagogisk temadag, hvor I arbejder med alle eller flere temaer. I kan også udvælge ét tema og arbejde med det på et personalemøde.

 

Bag om materialerne

Materialerne er udviklet for Børne- og Undervisningsministeriet af Danmarks Evalueringsinstitut og udgivet i januar 2022.

Webinaret blev afholdt den 24. november og den 2. december 2021. Webinaret behandler forskellige temaer om pædagogens rolle via cases og med oplæg og input fra hhv. professor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) ved Aarhus Universitet, København, Karen Wistoft, lektor og master i sundhedspædagogik ved University College Lillebælt (UCL), Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Jelling, Ellen Ravn Habekost, og leder af Børnehuset Østerled, Kirsten Laursen.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.