Eksempel fra praksis

Forældresamarbejde – at bygge bro mellem børns livsverdener

Filmen viser, hvordan det pædagogiske personale i en vuggestue på Amager introducerer kufferter som bindeled mellem dagtilbud og hjem og på den måde bygger bro mellem to vigtige livsrum.

© Københavns Professionshøjskole

Filmens varighed: 9,54 min.

 

Når børnene maler, er det både på og med hele kroppen. Der arbejdes koncentreret og eksperimenteres med forskellige materialer, og de kreative produkter pakkes ned i en blå kuffert, som børnene får med sig hjem. Her fortæller de stolt og viser frem.

I barnets helt egen logbog i kufferten dokumenteres dagens aktiviteter med tekst og billeder.

Ud over barnets egne produkter indeholder kufferten også opgaver, som forældrene skal udføre sammen med børnene – fx at rive avispapir i stykker eller lege med sand.

Via kufferten sikres en daglig dialog mellem familie og dagtilbud. Denne dialog skaber en afgørende sammenhæng i barnets daglige liv.

Bag om filmen

Filmen 'Forældresamarbejde – at bygge bro mellem børns livsverdener' (2017) er en del af Visuel pædagogisk grundbog af Søren Smidt og Svend Rossen, Københavns Professionshøjskole. Alle film kan ses på emu Dagtilbud.

Dagtilbud - Visuel pædagogisk grundbog

Visuel pædagogisk grundbog

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.