Redskab

Boost demokratiet i børnehøjde

Her finder du en oversigt med links til udvalgte eksisterende materialer og redskaber til arbejdet med demokrati i børnehøjde.   

Tager du børnenes perspektiver alvorligt? Hvordan stimulerer du børnenes nysgerrighed og evne til at undre sig i dagligdagen? Hvordan gør du forældrene til medspillere i arbejdet med at udvikle børnenes demokratiske selvtillid?

Dette hæfte giver et overblik over nogle af de eksisterende materialer og redskaber, som er udkommet i løbet af de seneste 10 år, og som kan inspirere og booste dit arbejde med demokrati i børnehøjde.

Materialet, der er en del af en større materialepakke til inspiration for fagprofesionelle i dagtilbud, er udviklet under satspuljeinitiativet til forebyggelse af radikalisering og social kontrol af VUDA (Via University College, UCC, Dansk Flygtningehjælp og Als Research) for Styrelsen for Kvalitet og Undervisning. Der er under samme satspuljeinitiativ også udviklet en inspirationsmaterialepakke til fagprofessionelle i både grundskole- og på fritidsområdet, til erhvervsuddannelserne og de gymnasiale uddannelser.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.