Redskab

Undervisningsmateriale til forebyggelse af seksuelle overgreb

Nyt undervisningsmateriale til forebyggelse af seksuelle overgreb, som du kan anvende i den obligatoriske seksualundervisning.

 

Materialet er henvendt samfundsfag på alle niveauer, men kan også anvendes i fx dansk, historie, psykologi eller i tværfaglige forløb.

Mange unge kan komme i tvivl om egne og andres signaler og grænser, og de kan have svært ved at tale med andre om sex, flirt, scoringer og især de oplevelser, som er grænseoverskridende.

Derfor har Sex & Samfund og Det Kriminalpræventive Råd udarbejdet et undervisningsmateriale med formålet om at udvikle unges kommunikative kompetencer, så de kan navigere i deres seksuelle relationer med andre unge.

Materialerne er med til at øge unges opmærksomhed på seksuelle grænser, samtykke og grænseoverskridelser og kan downloades på dkr.dk.
© Sex & Samfund og Det Kriminalpræventive Råd 2024

Materialet er baseret på fagenes læreplaner. Det er praksisafprøvet og kvalitetssikret af både fagfolk og de unge selv.

 

Materialets indhold

Forløbet er opdelt i tre tematiske kapitler:

  • “Flirt og normer”
  • “Grænser og samtykke”
  • “Fællesskaber og forandringer"

Øvelserne tager bl.a. udgangspunkt i film og medier, konkrete cases og eksempler fra Sexlinien, og der er udarbejdet arbejdsark til materialet.

 

Find materialet

Du kan hente materiale inklusiv lærervejledning her på dkr.dk.

 

Kreditering

Sex & Samfund og Det Kriminalpræventive Råd, 2024.

Undervisningsmaterialet inddrager derudover podcastserien ”Grænseland – samtaler med mænd om sex”, som er udviklet af Dagbladet Information og støttet af Foreningen Roskilde Festival.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.