Redskab

Seksualundervisning på nettet

Sex & Samfund står bag både siden underviserportal.dk, der indeholder aktiviteter til seksualundervisning og determinkrop.dk, der er et undervisningssite til elever på ungdomsuddannelser.

Sex & Samfund har udviklet en undervisningsportal med materialer til undervisning i Køn, krop og seksualitet, som matcher præcis dine krav til uddannelsestype, tidsforbrug, fag samt temaer. 

Aktuelt kan du finde forløb om fx digitale konflikter, digital trivsel eller sociale medier henvendt til både de gymnasiale uddannelser (stx, hf, hhx, htx), erhvervsuddannelser (eud, eux), FGU og STU.

Læs mere på Sex & Samfunds side

 

Elevhenvendte materialer

På determinkrop.dk kan eleverne blandt andet se film og billedsamlinger, læse noveller og artikler og høre podcasts. Sitet er udviklet med henblik på, at eleverne på ungdomsuddannelser selvstændigt og i forbindelse med undervisning kan finde aktuelle og alderssvarende oplysninger om blandt andet krop, køn, seksualitet, grænser og relationer.

I udviklingen af determinkrop.dk er der lagt vægt på sidens sammenhæng med Sex & Samfunds fagportal for sundheds- og seksualundervisning, underviserportal.dk, hvor der findes inspiration og materialer til seksualundervisning.

Elevsitet fungerer på den måde som elevernes egen indgang til det materiale, de skal se, høre eller læse i undervisningen. Lærerens rolle er at sætte eleverne i gang med at arbejde med siden og skabe rammer for dialog og eventuelt videre arbejde om indholdet, de ser og læser.

 

Kreditering

Determinkrop.dk er udviklet af Sex & Samfund.

Sex & Samfund arbejder nationalt og internationalt med trivsel, rettigheder, køn, krop, seksualitet og seksuel sundhed. Sex & Samfund står bag undervisningskampagnen Uge Sex.

Sex & Samfund står også bag informations- og rådgivningsportalen Sexlinien for Unge Sexlinien.dk for de 15-25-årige.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.