Aktivitet

Undervisningsmateriale om unge muldyr

Det Kriminalpræventive Råd har udviklet et undervisningsmateriale til at understøtte en dialog med de unge om hvidvask af penge og rollen som muldyr.

Målet med undervisningsmaterialet er at forebygge at de unge – enten vidende eller uvidende – ender som muldyr for kriminelle. 

Unge er i dag vant til hurtige pengeoverførsler, som kan klares over mobilen. Både når de betaler i butikker eller låner penge af hinanden. Derfor kan det være vanskeligt for dem at gennemskue, hvornår en digital pengeoverførsel er ulovlig. Samtidig kan det være fristende at sige ja til at tjene hurtige penge, hvis man tilbydes en belønning for at foretage en overførsel.

 

Kort dokumentar med undervisnings-materiale 

Det Kriminalpræventive Råd har lavet en kort dokumentar med dertilhørende undervisningsmateriale, som kan findes her (dkr.dk).

 

Vejledningsfolder til fagprofessionelle, der arbejder med unge

Derudover har politiet i samarbejde med SSP lavet denne vejledningsfolder til fagprofessionelle, der arbejder med unge, der enten allerede er muldyr eller er i risiko for at blive det. Du kan finde folderen her (dkr.dk).

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.