Aktivitet

Sådan fanger du din politikers opmærksomhed

Denne aktivitet introducerer eleverne for en række forskellige muligheder, der kan påvirke politikerne – enten ved at kontakte dem direkte eller ved at skabe debat og dermed opnå politisk bevågenhed på en sag. 

Formålet med denne aktivitet er, at introducere eleverne for en række muligheder for at påvirke politikerne.

 

Planlægning/overvejelse

Aktivitetens tidsforbrug er anslået til 90 min. Du kan læse detaljeret om, hvordan og brug af bilag i dette dokument: Sådan gør du.

 

Opbygning

Introduktion

Introducer eleverne for de kommunale ansvarsområder.

Gruppearbejde

Del eleverne op i grupper og lad dem finde på sager, de vil have taget op politisk.

Valg af lokalpolitikere

Sæt eleverne til at undersøge kommunens hjemmeside, hvor de finder de forskellige udvalg og politikernes mailadresser.

Valg af metode

Eleverne skal vælge en af følgende metoder:‘Sådan skriver du et debatindlæg’ eller ‘Sådan starter du en debat på de sociale medier’. Du finder metoderne som bilag herunder.

Kreditering

Materialet er udarbejdet af et konsortium bestående af Pluss, LSP, CeFU, YouGlobe og DUF i samarbejde med Børne- og Undervisningsministeriet.

Siden er opdateret 01. september 2020 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.