Aktivitet

Dokumentarfilmen - Min uimodståelige mand

Dette undervisningsmateriale er baseret på Mette Korsgaards film "Min uimodståelige mand" som sætter fokus på ligestilling og stereotype kønsroller i samfundet. 

I dokumentarfilmen "Min uimodståelige mand" sættes der fokus på ligestilling og indlejrede kønsopfattelser i samfundet, og der gives forskellige bud på, hvorfor disse stereotyper stadig eksisterer i dag. Filmen inddrager kønsopfattelser fra mediekulturen, børneopdragelse og kommunikation og er derfor særligt relevant for et tværfagligt samarbejde mellem mediefag og dansk.

Ved anvendelse af en mediefaglig metodik kan filmen analyseres ud fra brugen af filmiske virkemidler, dramaturgi og berettermodellen for at identificere, hvilken effekt disse virkemidler har for skildringen af kønsroller i samfundet. I danskfaget kan der sættes fokus på ligestilling ud fra forskellige analytiske tilgange for at debattere, argumentere eller reflektere over, hvordan film og litteratur tematiserer kønsroller i samfundet, og hvordan ligestilling mellem kønnene opfattes i dag. 

© Børne- og Undervisningsministeriet
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.