Redskab

Video: Syntaks

Dette forløb introducerer eleverne til syntaks. Forløbet består af en videointroduktion til syntaks og en række aktiviteter, og er henvendt til faget Almen Sprogforståelse. Hver aktivitet varer ca. 25 minutter. 

En del elever kommer fra folkeskolen med negative forventninger til ”at sætte kryds og bolle”. Forløbet søger at overbevise eleverne om, at syntaks er en vigtig komponent i at udtrykke sig meningsfuldt og præcist. Hovedformålet er, at eleverne lærer at anvende faglig terminologi om grammatik og syntaks, som beskrevet i de faglige mål. Materialet er henvendt til faget Almen Sprogforståelse på STX og HHX.

© Børne- og Undervisningsministeriet
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.