Med "Sprogpakken" får I metoder og redskaber til jeres arbejde med at stimulere børnenes sproglige udvikling. En række film viser jer, hvordan I kan anvende "Sprogpakken" i praksis, og hvordan I kan samarbejde med forældrene om sproglig stimulering af deres børn.
Dialogisk læsning har en effekt på børn med sproglige udfordringer. I kan derfor bruge dialogisk læsning som en understøttende aktivitet, der af de fleste børn opleves som naturlig, engagerende og sjov.
De daglige samtaler er et centralt udgangspunkt for arbejdet med barnets sproglige udvikling. I denne del af "Sprogpakken" kan I bl.a. finde en række sprogstrategier, der på forskellig vis understøtter og stimulerer sproglig udvikling.
Struktureret tematisk sprogarbejde handler om at arbejde struktureret med udvalgte sproglige områder med afsæt i et tema, fx skoven eller kroppen. Der skal sættes et eller flere konkrete mål.
Ikke alle forældre er bevidste om, hvor stor en rolle de selv spiller i forhold til deres barns sproglige udvikling. Derfor er det vigtigt, at I som pædagogisk personale inspirerer forældrene til, hvordan de kan understøtte barnets sproglige udvikling ved at skabe et rigt sprogligt læringsmiljø i hjemmet.
Det kræver øvelse at blive en god sprogbruger. Samtalen i hverdagen er det tilbagevendende øverum, hvor god organisering, en tydelig ramme for samtalen og bevidste sproglige strategier kan støtte barnets sproglige udvikling.
Tosprogede børn i dagtilbud har både særlige udfordringer og særlige ressourcer i forbindelse med deres sprogtilegnelse, fordi de skal tilegne sig flere sprog og kulturer på samme tid.