Materialer

Undervisningstilbud til erhvervsskoler om retssager, domstole og retssamfund

Det digitale læringsunivers kenddinret.dk er et nyt materiale fra Danmarks Domstole, som i 2023 har fået udviklet undersider specifikt målrettet elever på EUD og EUX.

I år fejrer vi 175-året for den danske grundlov. Et helt afgørende princip i grundloven er magtens tredeling med en lovgivende, udøvende og dømmende magt. De uafhængige domstole er en central grundpille i vores demokrati. Det er vigtigt, at unge har viden om og forståelse for, hvordan retssystemet og domstolene fungerer, og kender deres rettigheder.

Derfor tilbyder Danmarks Domstole det digitale læringsunivers kenddinret.dk, som i 2023 har fået udviklet undersider specifikt målrettet elever på EUD og EUX:

  • Læringsportalen giver eleverne på erhvervsskolerne viden om og indsigt i, at vi lever i et retssamfund, som sikrer retfærdighed til alle. Siden består af lettilgængelige, færdige undervisningsforløb, som er lige til at gå til for lærerne på erhvervsskolerne.
  • Forløbene er variable og kan skaleres til både to og otte lektioner med forskellige opgaver.
  • I samspil med lærere er forløbene særligt udviklet til EUD og EUX og tilpasset elevernes behov.
  • Siden indeholder et introduktionsmodul, som på 45 minutter giver eleverne basal viden om retssystemet, og som afsluttes med en quiz.
  • Der medfølger desuden en lærerside med færdige undervisningsforløb, konkrete sager og opgaver. Det er nemt: læreren vælger mellem de færdige forløb på lærersiden og kan igangsætte undervisningen uden forberedelse for eleverne, som tilgår materialet online på kenddinret.dk
  • Forløbene opfylder og komprimerer læreplanerne og bekendtgørelsen for grundforløbet.
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.