Redskab

Videoer om overgange i EUD

På denne side findes videoer til siden Vigtige faser i elevens uddannelsesforløb, der handler om overgange i EUD.

Herunder kan du finde de videoer, der hører til siden Vigtige faser i elevens uddannelsesforløb.

 

Video: Uddannelsesleder Pia Susanne Jørgensen med råd til ledelsen

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
I videoen fortæller Pia Susanne Jørgensen, uddannelsesleder på TECHCOLLEGE i Aalborg, om at have fokus på relationer hele vejen igennem forløbet. I videoen kan du høre hendes råd til alle overgangene i uddannelsesforløbet.

 

Video: Noemi Katznelson om elevens møde med institutionen

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Noemi Katznelson, professor og leder for Center for Ungdomsforskning ved AAU, foreslår i videoen, at institutionerne tager 1-2 timer ud af kalenderen og prøver at stille sig selv spørgsmålet: ”Hvordan møder jeg egentlig min institution, hvis jeg er ung?"

 

Video: Anne og Pia om de to første uger på GF1

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
I videoen fortæller uddannelseschef på TECHCOLLEGE i Aalborg, Pia Susanne Jørgensen, om, hvad der er vigtigt for at sikre elevers trivsel, når de møder ind på et nyt sted. Vi møder også frisøreleven Anne på 17 år, der beskriver egne oplevelser på EUX.

 

Video: Mille og Ole om lærepladssøgningen

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
”Det gav et boost, at min lærer så potentiale i mig”, siger EUC-eleven Mille, der læser til tømrer. Uddannelseschef på EUC Sjælland, Ole Holm, fremhæver, at støtten og hjælpen til eleverne allerede starter den dag, de træder ind ad døren.

 

Video: Vibe Aarkrog om overgange mellem skole og oplæring

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Samspillet mellem læreren, eleven og oplæringsvejlederen er afgørende for, at vi kan få skabt en god overgang fra skole til oplæring. Det fortæller lektor i erhvervspædagogik på AU, Vibe Aarkrog, om i denne video.

 

Video: Anna og Malene om gode overgange mellem skole og praktik

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
Anna, læringskonsulent på Randers Social- og Sundhedsskole, fortæller, at det er altafgørende, at eleven er lige så gyldig en part i arbejdet med overgange. I videoen fortæller eleven Malene om, hvordan vekselvirkningen mellem teori og praksis føles tryg.

eud_overgange_elevrejsen

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.