Redskab

Data om vejen til en læreplads

På siden findes inspiration til indhentning af forskellige datakilder, der kan være relevant i forbindelse med at følge tilgang, fuldførelse og målsætninger for indgåelse af uddannelsesaftaler.

Følgende data kan anvendes til at vurdere og organisere skolens praktikpladsopsøgende indsats og skolens elevrettede indsatser, som dækker over de tiltag, skolen igangsætter med formålet om at optimere den enkelte elevs forudsætninger for at finde en læreplads og skolens virksomhedsrettede indsatser.

Der henvises kun til nationale datakilder.

unpublished

Nationale data


Statistikken viser antallet af fuldførelser på de enkelte erhvervsuddannelser. 

Find dem her på uddannelsesstatistik.dk: Elevtal: Tilgang, bestand, afbrudte og fuldførte.


Disse data kan fortælle om, hvor mange elever der starter, afbryder og fuldfører samt er i gang. For elever med tilgang i en udvalgt periode (antallet, der starter) viser statistikken frafald og overgangen mellem de forskellige dele af erhvervsuddannelsen.

Find dem her på uddannelsesstatistik.dk: Elevtal: Tilgang, bestand, afbrudte og fuldførte.


Her på uddannelsesstatistik.dk kan du se, hvor stor en andel af eleverne på grundforløbets 2. del og det studiekompetencegivende forløb, der har indgået en uddannelsesaftale i løbet og ved afslutningen af deres forløb.

Indfasningsperioden varierer på tværs af uddannelser afhængigt af andelen med en uddannelsesaftale på den enkelte uddannelse i baselineåret 2019.

Datagrundlaget er opdateret med hele år 2022.

På siden findes altså nøgletal til at følge de nationale målsætninger om indgåelse af uddannelsesaftaler under grundforløbet og det studiekompetencegivende forløb.


Her får du en hurtig og fleksibel adgang til de centrale nøgletal om lærepladser, der offentliggøres hver måned.

Du har mulighed for at følge udviklingen i indgåede aftaler, skoleoplæring og lærepladssøgende totalt eller for enkelte uddannelser. både på landsplan, regionalt niveau, kommunalt niveau og institutionsniveau

Find data her på uddannelsesstatistik.dk.


Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.