Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten i IØ - december 2023

Om statistik for sommerens skriftlige og mundtlige prøve, seneste nyt fra ministeriet, Lærerens hæfte samt et notat til både skriftlig og mundtlig eksamen. Dertil Nobelprisen og AI, og den faglige forening.

Kære fagkollega

 

Vinterårstiden er i fuld gang, med kuldegrader vi lige skal vænne os til igen...

Dette nyhedsbrev indeholder til gengæld rigtig mange "varme" nyheder - i og omkring vort fag.

Med lidt forsinkelse blev karaktererne fra sommerens prøver meldt tilbage fra skolerne og disse er nu opdaterede og tilgængelige på ministeriet hjemmeside. Derfor har dette (lidt længere) nyhedsbrev primært fokus på resultaterne af sommerens prøver i relation til international økonomi, sekundært på alle de øvrige begivenheder, der sker i og omkring vort fag.

Grundforløbsprøverne er afviklet, nye klasser er sammensat, studieturene er planlagt og skal måske justeres, og SOP er for alvor ved at skulle igangsættes i de ældste klasser. Didaktisering og diskussionen omkring kunstig intelligens fylder (naturligt) rundt på lærerværelserne, ligesom det forestående FIP-kursus i IØ (foråret) er ved at blive tilrettelagt, DM i nationaløkonomi er lige blevet afviklet, og årsmødet i den faglige forening skydes i gang i København meget snart - ligesom det vanlige indslag om fagligt og pædagogisk input, og meget andet - fylder i dette nyhedsbrev.

Synes du, at der mangler noget indholdsmæssigt i nyhedsbrevene eller har et andet lokalt initiativ, som skal ud til skolerne - så tøv ikke med at sende mig en mail på nedenstående mailadresse.

Jeg ønsker alle en rigtig god læselyst!

 

Indholdet i nyhedsbrevet er:

  1. Seneste nyt fra ministeriet - herunder regler for brug af digitale hjælpemidler, kunstig intelligens, ny VØ-fagkonsulent m.m.
  2. Karakterstatistik for både de skriftlige og mundtlige prøver i sommers - også ift. årskaraktererne
  3. Karakterstatistik for SOP-eksamen, EOP og ØG
  4. "Lærerens hæfte (2023)" og "Notatet om den mundtlige prøve på niveau A og B"
  5. FIP-kurser 2024
  6. Korte nyheder: DM i Nationaløkonomi, Årsmøde i FLIØ, opdaterede vejledninger
  7. Faglig og pædagogisk input til undervisningen - nobelpris i økonomi og AI
  8. Skriv dig op til nyhedsbreve m.v.
  9. Relevante links

Mvh

Claus

Claus.Ronberg@stukuvm.dk

Læs den fulde version af nyhedsbrevet her (sway.com)

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.