Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten i IØ - december 2022

Dette nyhedsbrev omhandler bl.a. ChatGPT, inspirationsmateriale til SOP-vejledningen, statistikker for sommerens SOP-prøver, faglig inspiration om Ukrainekrisen, om Nobelprisen og meget mere.

Kære fagkollega

Økonomer taler om eksogene og endogene chok, og uden sammenligning har vi netop fået både en ny regering, tilbagerulning af elevfordelingsaftalen, ny undervisningsminister samt kendskab til en "chatbot", der via kunstig intelligens muligvis kan hjælpe eleverne med deres eksamensopgaver. Alt dette og meget mere berøres i dette jule-nyhedsbrev.

Grundforløbet er overstået og SOP-processen skydes for alvor i gang i den kommende tid, og i den forbindelse har jeg nedsat en arbejdsgruppe der har udarbejdet inspirationsmateriale omkring det flerfaglige samarbejde ml. IØ og historie.

Artiklen udkommer meget snart og den skal forhåbentlig gøre os alle klogere på de forskellige (faglige) afsæt de to fag har - til gavn for den forestående vejledning.

Statistikker for SOP prøven i sommers - både generelt og for faget - gennemgås ligeledes i dette nyhedsbrev.

Den faglige inspiration handler denne gang om Ukrainekrisen og dets omfang og mulig kobling til kernestoffet (OECD), Nobelprisen samt didaktisk inspiration til elektronisk collaboration om brainstorming af fagbegreber.

Informationer om forårets FIP-kursus og meget andet krydrer dette (jule) nyhedsbrev til adspredelse måske foran den knitrende brændeovn og den sænket belysning, mens vi alle venter på julen og at krisen for alvor vender.

Rigtig glædelig jul og godt nytår ønskes alle - og på genskriv i det nye år!

Læs det fulde nyhedsbrev her (sway.office.com)

 

Mvh

Claus

Fagkonsulent

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.