Aktivitet

Få besøg af Grænseforeningens elevambassadører

Elevambassadørerne faciliterer meningsfulde kulturmøder i undervisningen.

Unge fra grænselandet kan gøre eleverne klogere på grænselandets historie og grænselandet i dag.

I det umiddelbare møde mellem elevambassadørerne og eleverne, konfronteres eleverne med en række udsagn og udfordringer gennem workshops, hvor eleverne forventes at forholde sig til kulturelle problematikker og samtidig bliver mere bevidste om, hvem der er - og hvilke holdninger, de har. 

Med hensyn til den dansk-tyske historie kan eleverne ved besøget blive klogere på de fællesskaber, der er mellem unge i Tyskland og unge i Danmark.

Elevambassadørerne vil give eleverne en forståelse for, hvordan det er at leve med to kulturer og to sprog. Samtidig bliver eleverne selv en del af kulturmødet. Eleverne får mulighed for at tage udgangspunkt i deres daglige kulturmøder og fordomme og kan gennem mødet med de unge fra grænselandet overveje, hvorvidt disse stemmer. Gennem mødet gør eleverne egne erfaringer, som kan sætte tanker og refleksioner i gang.

Læs mere om elevambassadørerne på Grænseforeningens hjemmeside

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.