Den faglige anbefaling

Tre gode grunde til at bruge SSF-kompas

SSF-kompas er en digital portal, der giver overblik over gratis ressourcer til undervisningen i alle fag.

Ikon for verdensmål 5, ligestilling mellem kønnene
Verdensmål 5 handler om ligestilling mellem kønnene herunder universel adgang til seksuel og reproduktiv sundhed og reproduktive rettigheder.
© verdensmaal.org

SSF-kompas gør det lettere for lærere og lærerteams at give god undervisning om køn, krop, seksualitet, sundhed og trivsel med afsæt i Fælles Mål for Sundheds- og Seksualundervisning og Familiekundskab (SSF).

Kompasset peger også på SSF-relevante aktiviteter og forløb til undervisningen i fagene.

Besøg SSF-kompas.dk eller se en video om sitet på Youtube.

 

SSF-kompasset tilbyder:

  • Viden, vejledning og netværk
  • Overblik over et landsdækkende udbud af læremidler
  • Gratis fysiske kurser og onlinemoduler til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF) i alle fag
  • Regionale kickoff-dage for skoler og kommuner over hele landet

 

Find læremidler, der kombinerer SSF med dine fag

I SSF-kompasset finder du læremidler, der kombinerer lige netop dine fag med temaer og mål fra sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF).

 "Det betyder, at det er lettere for mig at inddrage SSF i min undervisning uden at gå på kompromis med de faglige mål for fagene." (læringskonsulenten for SSF)

 

Kompasset giver også mulighed for finde læremidler, som kan understøtte samarbejdet med dit team om relevante temaer, der passer til lige netop jeres elevgruppe.

Der er et bredt udvalg af læremidler til både indskoling, mellemtrin og udskoling.

Find alle læremidler på SSFkompas.dk

 

Gratis kurser på skoler over hele landet

SSF-kompasset giver dig et overblik over de mange gratis kurser, der samtænker sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab med undervisningen i fagene.

"Der er både onlinemoduler og kurser med fysisk deltagelse – også ude på skolerne." (læringskonsulenten for SSF)

 

Kurserne foregår på egen skole og på Centre for Undervisningsmidler i hele landet i 2023-2024. Der er også onlinemoduler, hvor du og dit team kan dykke ned i udvalgte emner såsom ”Kost, kropsidealer og selvfremstilling”, ”Hvad er seksualitet?” osv.

Læs om gratis kompetenceløft på SSFkompas.dk

 

Hør podcasts og se videoer om SSF

Podcasts og korte videoer er en hurtig og nem vej til inspiration og konkrete råd til forberedelse af din undervisning.

"På SSF-kompasset finder jeg podcasts, der giver en introduktion til, hvad SSF er, hvorfor SSF er vigtigt og sætter ord på, hvad jeg som fagperson skal være opmærksom på i forhold til at arbejde med SSF i undervisningen."(læringskonsulenten for SSF)

 

SSF-kompasset rummer også korte videoer med inspiration til didaktiske greb, der kan bruges, når du underviser i emner, som går tæt på elevernes identitet, værdier og kropsopfattelse.

Se videoer og lyt til podcasts på SSFkompas.dk

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.