Redskab

Seksualundervisning på nettet

determinkrop.dk er et undervisningssite til elever i grundskolen. Sex og Samfund står bag både dette site og kampagnen Uge Sex samt underviserportal.dk, der indeholder aktiviteter til seksualundervisning.

Uge sex

Temaet for Uge Sex-kampagnen er  i 2022 samtykke. I den forbindelse er der lavet nye og reviderede forløb til alle tre trin i grundskolen med øvelser, som handler om grænser og samtykke. Både undervisningsmaterialer til temaet og sider med inspiration målrettet indskoling, mellemtrin og udskoling kan findes på underviserportal.dk.

Læs mere på Sex og Samfunds hjemmeside

 

Elevhenvendte materialer

determinkrop.dk kan eleverne blandt andet se film og billedsamlinger, læse noveller og artikler og høre podcasts. Sitet er udviklet med henblik på, at eleverne på de forskellige klassetrin og uddannelser selvstændigt og i forbindelse med undervisning kan finde aktuelle og alderssvarende oplysninger om blandt andet krop, køn, seksualitet, grænser og relationer.

I udviklingen af determinkrop.dk er der lagt vægt på sidens sammenhæng med Sex og Samfunds fagportal for sundheds- og seksualundervisning, underviserportal.dk, hvor der findes inspiration og materialer til seksualundervisning.

Når eleverne har valgt deres klassetrin, kan de klikke sig ind på de samme temaer, som materialer på underviserportal.dk er inddelt i. De film, der bruges i øvelser på underviserportal.dk findes samlet i biografen, der også fungerer som et overblik til underviseren over alle aktuelle film.

Elevsitet fungerer på den måde som elevernes egen indgang til det materiale, de skal se, høre eller læse i undervisningen. Underviserens rolle er at sætte eleverne i gang med at arbejde med siden og skabe rammer for dialog og eventuelt videre arbejde om indholdet, de ser og læser.

 

Kreditering

Determinkrop.dk er udviklet af Sex & Samfund.

Sex & Samfund arbejder nationalt og internationalt med trivsel, rettigheder, køn, krop, seksualitet og seksuel sundhed. Sex & Samfund står bag undervisningskampagnen Uge Sex samt Underviserportal.dk, der indeholder aktiviteter til seksualundervisning.

Sex & samfund står også bag informations- og rådgivningsportalen Sexlinien for Unge Sexlinien.dk for de 15-25-årige samt rådgivningen Privatsnak.dk målrettet børn og unge i alderen 10-15 år. 

Siden er opdateret 15. august 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.