Aktivitet

Rigsfællesskabet og Grønland

Billedkunstner Konrad Nuka Godtfredsen lægger op til debat om Grønland, Danmark og rigsfællesskabet.

Landene i rigsfællesskabet har gennem årene påvirket hinanden gensidigt og det har formet landenes værdier. Grønland har sit eget flag og selvstyre og er forbundet til Danmark på mange måder. Men hvad har den gensidige påvirkning betydet for Grønland og den grønlandske kultur og tradition? Hvilke særlige værdier har Grønland, som man skal værne om?

© EMU Video

Inspiration til din undervisning

Undervisningsmaterialet skal give inspiration til, hvordan Danmarkskanonen anvendes i undervisningen. Materialet er udviklet med henblik på, at det kan afholdes i en dobbelt lektion, men der er også inspiration til, hvordan I i klassen kan arbejde videre med temaet. Undervisningsmaterialet består af:

  • En tekst til læreren.
  • En aktivitet til at aktivere elevernes forforståelse.
  • Forskellige øvelser, som kan bruges i undervisningen og være med til at engagere eleverne
  • Ideer til efterbearbejdning.
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.