Aktivitet

Rigsfællesskabet og Færøerne

Tekstilkunstner Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard lægger op til debat med sit bud på Færøerne og rigsfællesskabet

Landene i rigsfællesskabet har gennem årene påvirket hinanden og formet hinandens værdier. Færøerne har sit eget flag og landshold. De er ikke medlem af EU. De er forbundet til Danmark - eksempelvis er der mange færinger, der uddanner sig i Danmark. Men hvad sker der, når en kultur i et lille samfund som Færørene møder den globaliserede verden? Hvilke særlige værdier har Færøerne, som man skal værne om?

© EMU Video

Inspiration til din undervisning

Undervisningsmaterialet skal give inspiration til, hvordan Danmarkskanonen anvendes i undervisningen. Materialet er udviklet med henblik på, at det kan afholdes i en dobbeltlektion, men der er også inspiration til, hvordan I i klassen kan arbejde videre med temaet. Undervisningsmaterialet består af:

  • En tekst til læreren.
  • En aktivitet til at aktivere elevernes forforståelse.
  • Forskellige øvelser, som kan bruges i undervisningen og være med til at engagere eleverne.
  • Ideer til efterbearbejdning.
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.