Redskab

Podcastserie: Samtaler om Uddannelse

De 14 episoder i podcastserien Samtaler om uddannelse går tæt på unge og deres uddannelsesvalg. Serien kan anbefales til forældre, men der er også opgaver, der understøtter vejledning og undervisning. 

Samtaler om Uddannelse er en podcastserie fra Ditbarnsfremtid.dk, hvor forskere, vejledere og andre folk fra sektoren er i studiet med elever fra forskellige ungdomsuddannelser. Der er både lange episoder, som især henvender sig til forældre, og så er der flere ultrakorte podcasts, der blandt andet kan bruges i den kollektive og virtuelle vejledning. 

Blandt de medvirkende er sangerinden Simone med kunstnernavnet Lacy Lynx, der har ladet musikken forme sin unikke vej gennem uddannelsessystemet. Hun har en hf-eksamen og håber nu på, at uddannelsen til serviceøkonom kan give hende redskaberne til at åbne sit eget spillested.

Du møder også tømrerlærlingen Oscar, der i en alder af blot 20 år er ved at sætte sit eget hus i stand - og VVS’eren Loke, der har brugt sin eux-uddannelse som springbræt til at komme ind på psykologistudiet. Derudover medvirker Julie, der gerne vil være anklager, og htx-eleven Josephine, der bruger en del af sin fritid på at gøre Horsens til et bedre sted for unge.

Nada er inviteret i studiet for at fortælle om, hvordan det var at skifte linje midt i 2.g. Hun kommer også med flere gode råd til de unge, der lige er startet på en ungdomsuddannelse. Og Anna indvier os i, hvorfor hun skiftede gymnasiet ud med en erhvervsuddannelse - og hun mener, at hele byggebranchen skal tage et større ansvar for at gøre byggeriet bæredygtigt.

Du kan finde vejledermaterialer med inspiration og elevopgaver på ungeipraksis.dk.

 

Lyt til Samtaler om uddannelse der, hvor du finder dine podcasts

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.