Artikel
N. Zahles Gymnasieskole vinder Cybermissionen 2021 for mellemtrinnet
Dagmar, Jolene og Sofia fra N. Zahles Gymnasieskole vinder Cybermission med en stærk præstation!
Juryens begrundelse
Gruppen har løst missionen 'ansigtsløs kommunikation' ved at lave en flot animationsfilm, med eksempler på hvad ansigtsløs kommunikation er, hvilke fordele det har, men også hvad man også skal passe på.
Gruppen demonstrerer relevant faglig viden i deres redegørelse for ansigtsløs kommunikation og gennem deres eksempler. Gruppen fremlægger klart og præcist deres problemstilling og hvordan de er kommet frem til deres løsning, ved eksempelvis at sætte sig selv i modtagerens sted og tage udgangspunkt i egne erfaringer.
Gruppen har lavet en gennemarbejdet, original og troværdig løsning, hvor der er sammenhæng mellem deres research og missionens problemstilling.
Produktet er en animationsfilm, som præsenterer forskellige ”ansigtsløse dilemmaer” som børn kan støde på, eksempelvis på digitale spilplatforme og når de sms’er med hinanden. I videoen bliver seeren guidet af to animerede figurer, som giver gode råd og vejledningen.
Gruppen har lavet en gennemarbejdet, original og troværdig løsning, hvor der er sammenhæng mellem deres research og missionens problemstilling. Gruppen viser også et flot refleksionsniveau, gennem figurerne, som afslutter videoen med at fortælle, at børn og unge skal bære over med deres bekymrede voksne, for de mener det godt, men forstår måske ikke den digitale verden så godt.
Tillykke – godt gået!
gsk_it og teknologi_om cybermissionen
Et initiativ i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed
Cybermissionen er et af initiativerne i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed 2018-2021, som blandt andet sætter fokus på at styrke børn og unges kompetencer og digitale dømmekraft.
Cybermissionen har kørt siden 2019 og hvert år fra oktober til december deltager en masse skoler i den faglige konkurrence. Eleverne arbejder blandt andet med passwordsikkerhed, digital dannelse, ansigtsløs kommunikation, cookies, hacking, grooming og meget mere.
Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.