Artikel

Skt. Josefs Skole vinder Cybermissionen 2020

I et stærkt deltagerfelt løb 6.A fra Skt. Josefs Skole i Roskilde med sejren i Cybermissionen 2020.

Styrelsen for It og Læring og Rigspolitiets Nationale Center for Cybersikkerhed har udvalgt vinderen. Læs reaktionerne og se 6.A´s bidrag.

 

Og vinderen er…

6.A fra Skt. Josefs Skole løb med prisen i et stærkt felt af deltagende klasser. Rigspolitiets Nationale Center for Cybersikkerhed og Styrelsen for It og Læring lagde vægt på 6.A´s flotte og gennemarbejdede præsentation og virkelighedsnære problemstilling, der understreger nødvendingheden af at passe på sine passwords.

 

Streaks på Snapchat

En pige skal ud at rejse, og hvem skal så passe hendes streaks på Snapchat? Via en veninde falder pigens konto på det sociale medie i de forkerte hænder og kontoen misbruges. Det er den grundlæggende idé til et pilotafsnit af et cybershow på DR Ultra, hvor passwordsikkerhed er i fokus.

© Styrelsen for It og Læring
Se 6.A´s bidrag til Cybermissionen

 

Det siger eleverne 

Nogle af eleverne fra 6.A fortæller her, hvad de har fået ud af at være med i Cybermissionen:

Mads: ”Det har været fedt at være med. Vi skulle arbejde sammen og finde en idé, som kunne være med til at hjælpe andre. Jeg vidste slet ikke, at der var en politiafdeling, der arbejder med det her og at det er så alvorligt. Jeg har lært meget.”

Anna: ”Det har været sjovt, fordi vi har lavet noget andet end det vi plejer. Det har været spændende, og jeg har lært meget. Det var fedt vi vandt.”

Anemone: ”Der har været meget at lære, jeg ved nu, at ens password skal være ret langt, mindst 7-12 tegn og man skal aldrig give sit password ud til andre. Klassen er gået rigtig meget op i det og har lavet nogle rigtig gode fremlæggelser. Der var endda en gruppe, som havde opbygget en hel hjemmeside.”

 

Det siger læreren

Lone Søeballe Jensen er klasselærer for 6.A, og hun fortæller om klassens deltagelse: ”Jeg valgte at deltage i Cybermissionen med min klasse, fordi jeg oplever, at eleverne ikke er opmærksomme på de faldgruber, der er på nettet. Eleverne har lært virkelig meget af at være med i konkurrencen. Mange voksne tror, at de unge har meget styr på det med internettet og sociale medier. De unge kan også rigtig mange tekniske ting, men når det kommer til digital sikkerhed, så er det vigtigt, at vi hjælper dem og lærer dem, hvordan man passer på sig selv og sine oplysninger på nettet.

gsk_it og teknologi_om cybermissionen

Et initiativ i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed

Cybermissionen er et af initiativerne i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed 2018-2021, som blandt andet sætter fokus på at styrke børn og unges kompetencer og digitale dømmekraft.

Cybermissionen har kørt siden 2019 og hvert år fra oktober til december deltager en masse skoler i den faglige konkurrence. Eleverne arbejder blandt andet med passwordsikkerhed, digital dannelse, ansigtsløs kommunikation, cookies, hacking, grooming og meget mere.

Siden er opdateret 14. juli 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.