Artikel

Eksterne materialer til inspiration

Her finder du henvisninger til gratis undervisningsmaterialer og ressourcer, hvor du kan søge viden og inspiration til arbejdet med cybersikkerhed og digital dømmekraft.

Danske Skoleelever har sammen med TDC group lavet projektet WiFive, som er et komplet undervisningsmateriale til indskolingen og mellemtrinnet, som behandler digital dannels og herunder også sikkerhed online.

Find materialet på wifive.dk

 

DR ultra:bit har lavet et undervisningsforløb om cybersikkerhed for elever i 7. og 8. klasse. I forløbet lærer eleverne mere om deres brug af kodeord, hvordan it-kriminelle arbejder og finder ud af, hvordan virksomheder kan sikre deres data mod hackere. Der er også mulighed for at afsluttet forløbet ved at deltage i et online Læringsevent.

Undervisningsforløb om cybersikkerhed på dr.dk 

 

DR Skole har lavet et tema omkring digital dannelse til ultra:bit, hvor de blandt andet sætter fokus på hacking gennem informative videoer og involverende aktiviteter

DR Skoles tema og digital dannelse finder du her

 

Medierådet for Børn og Unge har lavet undervisningsmaterialet 'Persondata-hva'-for-noget?' til elever i grundskolen. Formålet er at styrke den kritiske forståelse hos børn og unge, og hvad de selv kan gøre, når det kommer til deres persondata på nettet.

Person-data-hva-for-noget kan tilgås på medieraadet.dk

 

På Red Barnets side SikkerChat, kan du finde en bred vifte af undervisningsmaterialer, som bla. sætter fokus på sikker adfærd på nettet, gaming og digitale fodspor mm.

Find SikkerChat på Red barnets hjemmeside

 

Trygfonden og Politiet har lavet Den sikre side, som er henvendt til voksne, der gerne vil blive klogere på, hvad børn kan møde online – og have gode råd til, hvordan man hjælper børn til en sikker adfærd på nettet.

Den sikre side finder du her

 

På sikkerdigital.dk kan du finde samlet viden om informationssikkerhed og blive klogere på digitale trusler, og få konkrete råd og vejledninger til mere sikker digital adfærd.

Find materialer fra sikkerdigital.dk her

 

Det Kriminalpræventive råd har samlet en masse information om it-sikkerhed på deres hjemmeside, bla. ordforklaringer, tips til sikre passwords, sikker handel på nettet mm.

Lær mere om it-sikkerhed på Det Kriminalpræventive råd hjemmeside

Siden er opdateret 25. oktober 2021 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.