Eksempel fra praksis

Ugler i mosen

Springfrøprisens 3. præmie gik i 2016 til projektet ”Ugler i mosen”, der blev gennemført i 5. klasse på Uglegårdsskolen. Eleverne fremstillede, bearbejdede og dekorerede ugler i metal. 

Børne- og Undervisningsministeriet og Kulturministeriet har sammen stiftet Springfrøprisen. Prisen er blevet uddelt en gang årligt i perioden 2010-14 og 2016-18, hvor den har præmieret særlige projekter inden for de praktiske, musiske og kunstneriske fag i grundskolen.

 

Om projektet

Det eksemplariske projekt blev gennemført i faget håndværk og design med elever fra 5. klasse. Projektet havde til formål at udvikle kendskab til at arbejde med metal og diverse teknikker omkring materialet. Der var fokus på at fremstille, bearbejde og dekorere ugler i metal og dekorere dem med både bløde og hårde materialer, hvilket gav mange forskellige ugler med hver deres udtryk.

Metallet var valgt som materiale, da det ligger i spændingsfeltet mellem de to gamle fag – håndarbejde og sløjd. Af dekorationsteknikker kunne eleverne blandt andet vælge at væve, hækle, snitte, ætse, bruge kold emalje og gøre brug af genbrugsmaterialer som Nespresso-kapsler, gummislange og sodatabs. Forløbet gav altså også mulighed for at udforske og eksperimentere med de forskellige materialers udtryk, og undersøge om det eksempelvis er muligt at give hårdt materiale et blødt udtryk.

Se billeder af proces og produkter fra projektet nedenfor.

© Uglegårdsskolen
© Uglegårdsskolen
© Uglegårdsskolen

Siden er opdateret 15. august 2022 af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.