Nyhed

Få viden og redskaber til formativ evaluering i en test- og evalueringsbank

Test- og evalueringsbanken er et nyt område på emu.dk, hvor skoleledere og lærere kan finde viden om formativ evaluering og konkrete feedbackredskaber, som kan tilpasses alle klassetrin. 

Materialerne i banken kan samlet set være med til at styrke skolernes evalueringspraksis til gavn for elevernes læring og trivsel.

I gør det allerede, men måske kalder I det noget andet. Det handler om formativ evaluering, hvor lærerne får indblik i elevernes faglige og alsidige udvikling, som kan bruges til at tilpasse undervisningen. Formativ evaluering kan være med til at give eleverne mere selvtillid og lyst til at lære.

Test- og evalueringsbanken giver også inspiration til, hvordan man kan bruge de obligatoriske test på en god og konstruktiv måde, så eleverne kan se, at de rykker sig.

 

Kendte og nye redskaber til fri brug

Skoleledere og lærere kan bruge test- og evalueringsbanken som en samlet indgang til materialer, som kan støtte det daglige arbejde med formativ evaluering og feedback. Banken indeholder bl.a. ’Det grønne ark’ og ’Portfolio’, der er kendt af mange, men I finder også andre redskaber, som måske kan give ny inspiration til jeres evalueringspraksis.

Hvis I vil arbejde mere systematisk med skolens evalueringskultur, er der også hjælp at hente i test- og evalueringsbanken.

 

Test- og evalueringsbanken indeholder bl.a.:

  • Dialogværktøjer til skoleledelse og lærerteams med inspiration til, hvordan skolerne kan styrke evalueringskulturen lokalt
  • Konkrete redskaber til formativ evaluering og feedback-ark til eleverne
  • Cases fra skoler, der arbejder med at udvikle en formativ evalueringspraksis
  • Links til forskellige tests og inspiration til, hvordan de kan bruges formativt
  • Viden om formativ evaluering.

 

Test- og evalueringsbanken er et godt sted at starte for skoler, der har lyst til at udvikle skolens evalueringskultur. Systematisk evaluering og feedback gør det nemmere for lærere at tilpasse undervisningen og støtte eleverne, så de får det bedste ud af deres skolegang. 

 

Besøg Test- og evalueringsbanken

 

Tre gode grunde til at arbejde med formativ evaluering

Det styrker elevernes udvikling
Med formativ evaluering får eleverne øje på, at de rykker sig, og det kan give dem selvtillid og lyst til at lære.

Der er mindre fokus på præstation og mere på læring
Formativ evaluering flytter fokus væk fra målbare præstationer og evaluering af elevernes læring, og arbejder med elevernes næste skridt for læring.

Det giver et mere helhedsorienteret syn på elevernes potentialer
En formativ evalueringskultur kaster både lys over elevernes faglige udvikling, kreativitet, selvstændighed, sociale kompetencer og engagement i undervisningen.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.