Arrangementer

Balancen mellem teoretiske og praktiske elementer i madkundskab

Deltag i dette webinar og få inspiration til, hvordan de praktiske og teoretiske elementer i madkundskabsundervisningen kan kobles og understøtte hinanden.

Afholdes tirsdag den 5. marts 2024.
 

Som madkundskabslærer kan det være udfordrende at finde den rette balance mellem de praktiske og teoretiske elementer.

På dette webinar rammesætter Styrelsen for Undervisning og Kvalitet indledningsvist fagets formål og rammer ift. fagets praktiske og teoretiske elementer ud fra faghæftet. Derudover kommer to kompetente fagfolk, fra Foreningen for Madkundskab, med inspiration til, hvordan du som lærer kan forene teoretiske elementer i den praktiske undervisning - og omvendt:

  • Charlotte Lindtner er lærer og har undervist i madkundskab i 25 år. Efter de obligatoriske prøvers indførelse har Charlotte skærpet sin opmærksomhed på at få teorien og de praktiske elementer til at understøtte hinanden. Hun vil give eksempler på og inspiration til, hvordan det praktiske og teoretiske kan kobles og skabe en sammenhængende undervisning i madkundskab.
     
  • Connie Greffel Frerks er lektor på UC SYD og underviser lærerstuderende i madkundskab. Connie deltager også i efteruddannelsen til madkundskabslærere ’Mad Aktion’ og har udviklet konkrete redskaber til at understøtte den teoretiske forståelse af det praktiske arbejde. Connie vil vise et par eksempler fra værktøjskassen.

Webinaret efterfølges af en digital spørgetime, hvor alle, som sædvanlig, er velkomne med kommentarer og spørgsmål til STUK’s læringskonsulent i madkundskab Joan Preisler. Den digitale spørgetime er yderligere beskrevet i boksen nederst på siden.

 

Målgruppe

Lærer i madkundskab.

 

Praktisk information

  • Tid: Tirsdag den 5. marts 2024 kl. 16.00-17.00. 
    • Den efterfølgende og digitale spørgetime: Kl. 17.00-18.00.
       
  • Sted: Online.
     
  • Pris: Deltagelse er gratis.
     
  • Tilmeldingsfrist: Den 5. marts kl. 15.00.

 

Sådan tilmelder du dig 

Du kan tilmelde dig webinaret individuelt her (åbner i Conference Manager).

 

Spørgsmål og svar 

Har du faglige spørgsmål, kan du skrive til læringskonsulent i madkundskab Joan Preisler: Joan.preisler@stukuvm.dk

 

Digital spørgetime

Så er der igen digital spørgetime - Jeg åbner den digitale kontordør og alle er velkomne!

Til spørgetimen kan du, som sædvanligt, spørge om alt mellem himmel og jord – bare det vedrører madkundskab. Og ingen spørgsmål er for skøre. Tonen er som altid uformel, og du er velkommen, uanset om du har spørgsmål og kommenterer eller bare ønsker at være med på en lytter.

 

Deltag i den digitale spørgetime her:

Join Zoom Meeting:
https://us05web.zoom.us/j/87172907344?pwd=jX3cKCSDiCWwrqMjFeusN5l4X4XIFY.1

Meeting ID: 871 7290 7344
Passcode: 0RBKcg

 

Joan Preisler, læringskonsulent

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.