Aktivitet

Uddannelse - Dansk Supermarked Group

Om kompetenceudvikling og HR-arbejdet i Dansk Supermarked Group.

Formålet med nedenstående eksempler er at skabe sammenhæng mellem den daglige undervisning, fagets mål og caseeksamen. Byg selv videre på eksemplerne eller tilpas dem dine caseopgaver. 

 

Eksempel 1 - HR-afdelingen i Dansk Supermarked Group

  • Redegør for de klassiske skoler og den humanistiske skole i organisationsteorien, og forklar hvilken skole HR tilhører.

På sallinggroup.com finder du informationer om HR-arbejdet. Opgave:

  • Fortæl hvad HR-afdelingen beskæftiger sig med, og hvorfor HR-afdelingen bør være en del af virksomhedens strategiske planlægning (HRM).
  • Forklar hvorfor det er vigtigt for for virksomheden at beskæftige sig med kompetenceudvikling af deres ledere og øvrige medarbejdere.

 

Eksempel 2 - Elevernes kompetenceudvikling på det sidste skoleophold

Eleverne i Dansk Supermarked Group skal under deres praktikophold på skoleophold på Bøgehøj, der er DSG´s kursuscenter.

I materialebanken finder du videoen: Det sidste skoleophold – Dansk Supermarked. Her kan du se hvordan eleverne arbejder på deres sidste skoleophold, inden de skal til fagprøve. På elevernes sidste skoleophold skal de arbejde med et projekt, der handler om at starte deres egne butikker.

  • Fortæl hvilke udfordringer eleverne møder under deres projekt, og hvilke kompetencer de skal vise.
  • I videoen ser du, at eleverne bliver evalueret af en chef, der skal godkende deres butikker. Brug motivationsteorierne til at forklare elevernes reaktion på deres evaluering af chefen.

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet. 
Nedenstående links stammer fra Salling Groups hjemmeside:

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.