Aktivitet

Mission, vision og forretningsidé - Dansk Supermarked Group

Forslag til opgave om dynamisk markedsføring og effektive arbejdsgange.

Formålet med nedenstående eksempel er at skabe sammenhæng mellem den daglige undervisning, fagets mål og caseeksamen. Byg selv videre på eksemplet eller tilpas det til dine caseopgaver.   

Business Development-afdelingen er en intern konsulent-afdeling i Dansk Supermarked Group. Afdelingen skal sikre, at de forskellige forretningsenheder og afdelinger arbejder sammen om at nå de overordnede strategiske mål: Dynamisk markedsføring, effektive arbejdsgange, den bedste arbejdsplads.

 

Eksempel. Bagerprojektet (2015)

På side 13 i magasinet Ledelse i Udvikling fra 2014 finder du artiklen ”Detailgigant med turbo”. Her kan du bl.a. læse om ”bagerprojektet”.

Projektet er et eksempel på et strategisk projekt, der skal sikre højere vækst og mere tilfredse kunder i friskkategorien i Bilka og Føtex. I projektet skal de indkøbsansvarlige og medarbejdere fra Bilka og arbejde sammen i teams, hvilket de ikke er vant til.

 • Forklar hvilke forhold de interne konsulenter i Business Development-afdelingen skal være opmærksomme på for at sikre et effektivt team af medarbejdere fra indkøbsafdelingen og medarbejdere fra Bilkas bagerafdeling. Kom her ind på:
  - Teamets størrelse
  - Normer og holdninger
  - Roller og rollekonflikter
  - Status
 • Med udgangspunkt i teori om effektive grupper og grupperoller (f.eks. Belbin) skal du fortælle, hvilke kompetencer der bør være til stede i teamet.  

Teamet omkring bagerprojektet blev etableret for at finde frem til forhold, der kunne skabe mere effektive arbejdsgange og mere tilfredse kunder. Et team gennemløber typisk en udvikling fra det tidspunkt, det bliver etableret og til teamet evt. opløses (f.eks. når teamet har løst sine opgaver).

 • Fortæl hvilke udviklingsfaser et team typisk gennemgår.
 • I hvilke af teamets udviklingsfaser, tror du, at der især vil være brug for de interne konsulenter som projektledere?

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

På sallinggroup.com kan man fx læse om:

 • Strategi og ledelse: Nøgletal og strategi og fire hovedmål
 • Formål og værdier
 • Publikationer: CSR-rapporter og årsrapporter
 • Strategi og ledelse: Nøgletal og strategi og fire hovedmål
 • Formål og værdier
 • Pressemeddelelser
 • Jobtyper: Oversigt over job- og karrieremuligheder i Salling Group
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.