Redskab

Introduktion til 'Flipped Classroom'

Få mere ud af undervisningen med undervisningsformen ’Flipped Classroom’.

Ved brug af metoden Flipped Classroom er hjemmearbejde for eleverne læsning og gennemgang af stof - og ikke opgavegaveløsning, som ved en mere klassisk undervisningsform.

Tiden i klassen og med underviseren kan derfor bruges til at løse opgaver og arbejde med stoffet. Det er i denne proces, at eleverne typisk har brug for hjælp. Det kan derfor ofte være en god idé, at der i denne proces er vejledning til rådighed.

Kom nemt i gang

En nem måde at komme i gang med Flipped Classroom, er ved at gennemgå teori, vise eksempler og fremhæve væsentligheder på film, som så stilles til rådighed for eleverne, når de skal forberede sig. Det betyder at eleven hjemme skal læse og/eller se gennemgangen som film.

Typisk vil du i klassen bruge 5-10 min. på at svare på opklarende spørgsmål om lektien, hvorefter I kan gå i gang med at dykke ned i stoffet.

Der er mange tilgange til, hvordan disse film kan udarbejdes. Det er dog vigtigt, at filmene ikke bliver for tidskrævende at lave - vælg en enkel løsning og acceptér at det ikke er helt perfekt.

Filmene bør være korte – hellere lave flere små film end en lang. Koncentrationen daler meget, når filmen er længere end 5 minutter.

Filmene kan optages med webcam, mobiltelefoner eller tablets, og der findes mange små apps, hvor du kan arbejde med enkel filmproduktion. Mange vælger at tale ind i kameraet, eller lave skærmoptagelser og andre vælger at optage ved tavlen. Det kan være en god idé at variere filmene, hvis du har mange Flipped Classroom-forløb.

Få inspiration

Anders Schunk, lærer og stor tilhænger af Flipped Classroom, har lavet tolv små film, som er god introduktion og inspiration til metoden og fænomenet.

Se filmene på Vimeo: Flipped Classroom

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.