Redskab

Videoer om it-sikkerhed - når du er på nettet

Her finder du to videoer, som omhandler it-sikkerhed, sociale medier, kritisk bevidsthed og demokratiske rettigheder.

Digital dømmekraft del 1: sociale medier, kritisk bevidsthed og demokratiske rettigheder

I denne film fortæller Politikens chefredaktør, Christian Jensen, Radiovært fra 24syv, Anders Kjærulff og Martin Exner fra Coding Pirates, der lærer børn om teknologi, om konsekvenserne ved ukritisk at surfe rundt på nettet. De fortæller om, hvordan vi som samfund skal være opmærksom på de afledte virkninger ved et samfund præget af teknologi, hvor der ikke er langt fra nyheder og oplysning til udnyttelse og manipulation.

Vi møder desuden 27-årige Emma Holten, der fik sin konto hacket i 2011 og sit liv ændret for altid.

Filmen giver dig som lærer en baggrundsviden om problematikkerne i begreber som digital overvågning og kritisk stillingtagen til sociale medier. Det klæder dig på til at tage emner op med dine elever og sætte tingene i perspektiv, så du kan guide diskussioner i klassen.

© KP, Københavns Professionshøjskole

Digital dømmekraft del 2: IT og datasikkerhed i hverdagen

Hvad ved virksomheder egentlig om os? Og kan vi ikke være ligeglade? I den anden del af filmen om digital dømmekraft udfolder 3 eksperter og et offer for digital krænkelse deres syn på, hvilke konsekvenser ”fake news”, ”digital overvågning” og ”it-sikkerhed” har for vores samfund. Hvorfor er det vigtigt at vide noget om som tømmerlærling eller handelsskoleelev? Det får du svar på her. Filmen ruster dig til at få dine elever til at ændre adfærd og holdning over for digitale krænkelser.

© KP, Københavns professionshøjskole
Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.