Aktivitet

Uddannelse - Sanistål

I Sanistål A/S gør man en stor indsats for at få eleverne til at føle sig velkomne. Gennem forskellige introforløb bliver eleverne tæt knyttede til deres oplæringsansvarlige. 

På det interne uddannelsesorgan Sanistålskolen udbydes et stort antal uddannelsesdage. Ekstra uddannelse bidrager både til udviklingen af den enkelte medarbejder samt af Sanistål A/S. Det afspejles i medarbejderanalyserne, hvor medarbejderne er meget glade for deres muligheder for bl.a. efteruddannelse og kurser.

 

Eksempler på emner til caseeksamen

 • Sanistål A/S tænker internationalt og går op i deres elevers fremtid. Derfor ønsker Sanistål A/S at give deres elever mulighed for at tage en del af uddannelsen i enten Tyskland/Frankrig/Spanien. Du udarbejder en ansøgning og et CV til en af samarbejdspartnerne i Tyskland/Frankrig/Spanien.
 • På baggrund af ansøgningen kommer du til jobsamtale – medbring en lille film/en PPT, som præsenterer dig selv i billeder og ord samt viser din passion for Sanistål A/S.
 • Du er nu ansat hos en af samarbejdspartnerne i Tyskland/Frankrig/Spanien og bliver bedt om at lave en præsentation af elevuddannelsen i Sanistål A/S i Danmark. Præsentationen skal lægges på det lokale intranet.
 • Redegør for PSI (den positive salgsindstilling), spørgeskemaerne i butikkerne angående købsoplevelsen samt vis og forklar de 9 PSI billeder. Målgruppen er dine nye kolleger i Tyskland/Frankrig/Spanien.
 • Din udenlandske chef beder dig planlægge en aften for de ansatte i butikken/på kontoret, hvor du fortæller om den danske elevuddannelse, herunder din idé med, at der frem over hvert år i butikkerne/på kontorerne skal kåres ”Årets elev”.
 • Du er blevet bedt om at forberede et oplæg om at komme fra Danmark og skulle arbejde i Tyskland/Frankrig/Spanien i et halvt år. Kom ind på din egen baggrund i Danmark, både den familiemæssige samt den sociale baggrund, dine boligforhold, da du voksede op og som voksen, danske unges brug af de sociale medier, hvornår det er tilladt at købe tobak og alkohol i Danmark, hvordan de danske rygeregler er, hvornår unge mennesker i Danmark må tage kørekort. Kom desuden ind på, hvad du ved om dit nuværende land, hvor du skal bo i et halvt år.
 • Du bliver bedt om at lave et udkast til et stillingsopslag, da I mangler dygtige butiksansatte i de nyetablerede butikker/på de nyetablerede kontorer i udlandet. Lad dig inspirere af følgende link: https://www.sanistaal.com/da/om-sanistaal/job-og-karriere/ledige-stillinger
 • Dernæst bliver du bedt om at udarbejde et forslag til et velkomstbrev til elever. Du skal nævne karrieremuligheder samt komme ind på ”Mere end du tror” kulturen. Lad dig inspirere af det danske velkomstbrev til elever.

 

Sanistål A/S tænker internationalt og går op i deres elevers fremtid. Derfor ønsker Sanistål A/S at give deres elever mulighed for at tage en del af uddannelsen i enten Tyskland/Frankrig/Spanien. Nu er du ansat i udlandet.

Planlæg en event for den udenlandske butik, hvor du nu er ansat.

 • Inden du går i gang med planlægningen af eventen, beskriver du et eksempel på en event i Danmark. Eventen gik ud på, at da Carl F butikken i Odense i sin tid åbnede, inviterede man Jacob Haugaard til at synge ”Det er hammer hammer fedt”, hvilket var et hit blandt de fremmødte håndværksmestre, som også blev behørigt beværtet.
 • Dernæst udskriver du en konkurrence om den bedste idé til indholdet af eventen blandt butikkens ansatte. Lav et opslag med informationer om konkurrencen og sæt opslaget op på Facebook og i frokoststuen. Forklar også hvad konkurrencen går ud på.
 • Inviter lokale kunstnere til åbningsfesten. Send e-mails og overhold formalia for skriftlig korrespondance for det pågældende land.
 • Begrund dine valg af kunstner/kunstnere over for din udenlandske chef.
 • Begrund dit valg af mad/drikke til eventen. Redegør for hvilke produkter, der ville blive serveret til en lignende event i Danmark
 • Kom ind på kulturelle forskelle mellem Danmark og Tyskland/Frankrig/Spanien. Herunder påklædning og tiltaleformer i det pågældende land sammenlignet med Danmark.

 

Ressourcer

Det anbefales, at lærere og elever selv søger efter nye og aktuelle artikler, videoer og tekster på internettet.

Redegørelse for mangfoldighed i ledelsen Saniståls hjemmeside

Bæredygtighed og ansvarlighed - Saniståls hjemmeside

Tips til jobsamtale på tysk

Tips til skrivning af ansøgning og CV på tysk.

Gloser til skrivning af ansøgning og CV på fransk

Gloser til skrivning af ansøgning og CV på spansk

Tips til hvad dit CV bør indeholde

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.